Merhabalar! Suudi Arabistan vizesi sayfamıza Hoş geldiniz. Suudi Arabistan vize hakkındaki tüm bilgileri sizin için yazdık.
Diplomatik, Hizmet, Hususi veya Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları SA’ya yapacakları seyahatlerinde vizeye tabidirler. Hac veya Umre amacıyla bu ülkeye gelmek isteyen vatandaşlarımızın, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığınca yetkilendirilmiş acentalar vasıtasıyla seyahat etmelerinde yarar görülmektedir.
Suudi Arabistan vizesi sitesi web sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Kaliteli güvenli ve garantili vize hizmeti almak ve vize işlemlerini yapmak için bizim ile iletişime geçiniz.
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]TELEFON: 0545 571 7 571 Email: info@kocakvize.com[/box]
Suudi Arabistan vizesi için şahsen gelmenize gerek kalmadan vize servisimiz aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.
Suudi Arabistan Vizesi Hakkında
Başvuru için gerekli evraklarınızı ofisimize şahsen ya da kargo ile ulaştırmanız halinde Suudi Arabistan vize başvuru işlemlerinizi başlatmaktayız. Alanında uzman vize danışmanlarımızla birlikte Suudi Arabistan vizenizi hızlı ve kaliteli hizmet farkıyla alabilirsiniz. Suudi Arabistan Ankara vize işlemleri, Suudi Arabistan İstanbul vize işlemleri, Suudi Arabistan İzmir vize işlemlerinizi vize servisimiz aracılığıyla yorucu vize prosedürleriyle uğraşmadan size en yakın ofisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
Suudi Arabistan Vize İstiyor mu?
Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları tüm seyahatleri için Suudi Arabistan vizesi almak mecburiyetindedirler.
Suudi Arabistan Konsolosluğu, 1 Haziran 2011 tarihinden bu yana vize işlemleri için çipli pasaport talep etmektedir. Eski pasaportlarla yapılan vize başvuruları konsolosluk tarafından işleme alınmamaktadır.
Diplomatik, Hizmet, Hususi veya Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları SA’ya yapacakları seyahatlerinde vizeye tabidirler. Hac veya Umre amacıyla bu ülkeye gelmek isteyen vatandaşlarımızın, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığınca yetkilendirilmiş acentalar vasıtasıyla seyahat etmelerinde yarar görülmektedir.
Suudi Arabistan Vizesi Nereden Alınır?
Firmamız Vize İşlem Merkezi Suudi Arabistan Vizesi ile ilgili olarak sadece Ticari Vize (Business Visit Visa) tipi için hizmet vermektedir.
Suudi Arabistan’ın Ankara’da büyükelçiliği, İstanbul’da ise başkonsolosluğu bulunmaktadır. Suudi Arabistan Ticari Vize işlemleri için bölge ayrımı yapılmamaktadır. Suudi Arabistan Dış İşleri Bakanlığı tarafından onaylanmış olan davetiyelerin üzerinde faksın çekildiği konsolosluk ya da Ankara’daki Büyükelçilik yer almaktadır. Buna göre, davetiyede Ankara yazıyor ise sadece Ankara Büyükelçiliği’nden; İstanbul yazıyor ise sadece İstanbul Başkonsolosluğu’ndan müracaatların yapılması zorunludur.
Suudi Arabistan Vize Başvurusu
Suudi Arabistan Vize Başvurusu, İslamiyet’in doğduğu topraklar olarak bilinen Suudi Arabistan aynı zamanda Arap Yarımadası’nın en büyük yüzölçümüne sahip ülkesidir. Krallıkla yönetilen ülkede katı şeriat kuralları hakimdir. Mekke ve Medine gibi İslam dininin iki kutsal şehrini de toprak sınırları dahilinde bulunduran Suudi Arabistan, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilir.
Vize başvuru koşulları konusundan da sıkı kurallara hâkim olan Suudi Arabistan için vize başvuru şartları nelerdir, vize ücretleri ne kadardır, kimler vize başvurusunda bulunabilir, vize için gerekli evraklar nelerdir gibi detaylı bilgilere sahip olabileceğiniz ‘Suudi Arabistan Vize Rehberi’ yazısı ile seyahatinizi pratikçe planlayabilirsiniz.
Suudi Arabistan Turistik Vize
Suudi Arabistan Turistik vize, Hac zamanı dışındaki bütün Umre ziyaretleri için alınan bize türüdür. Suudi Arabistan Konsolosluğunda turistik vize uygulaması bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nden ülkeyi ziyarette bulunmak isteyen kişiler mutlaka Suudi Arabistan’dan davet ya da kabul mektubu almış olmalıdırlar.
Diplomatik, Hizmet, Hususi veya Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları SA’ya yapacakları seyahatlerinde vizeye tabidirler. Hac veya Umre amacıyla bu ülkeye gelmek isteyen vatandaşlarımızın, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığınca yetkilendirilmiş acentalar vasıtasıyla seyahat etmelerinde yarar görülmektedir.
Suudi Arabistan Ticari Vize
Suudi Arabistan Ticari vize, Suudi Arabistan’a ticari sebeplerde ziyarette bulunmak isteyen kişilerin faydalanabileceği bu vize türü için ülkede yer alan kurum veya kuruluşlardan davet/kabul mektubu alma zorunluluğu vardır. Aksi takdirde bu vizeye başvuru yapılamaz. Suudi Arabistan’a vize talebinde bulunan vize başvuru merkezleri ticari vizeye başvuran kişilerden istenilen belgeleri konsolosluktan öğrenerek eksiksiz şekilde tamamlanmanız için sizi yönlendirir.
Suudi Arabistan’a ziyaret edecek şirket sahipleri ve yöneticileri içim müdürleri dahil TİCARİ ZİYARET davetiyeleri çıkarılmak zorundadır. Mühendis ve teknisyen statüsündeki çalışanlar için ise İŞ ZİYARETİ davetiyesi çıkarılması gereklidir
Uzun süreli olarak Suudi Arabistan’a çalışmaya gidecek işçiler için ise İŞÇİ DAVETİYESİ çıkarılmak zorundadır. İşçi ailelerinin Arabistan’da oturum alabilmeleri için ise İKAME davetiyesi çıkarılması gereklidir.
Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi
Türkiye Cumhuriyeti’nden Suudi Arabistan’da bulunan akraba, aile ya da tanıdık kişilerin ziyareti için başvurulan vize türüdür. Aile ziyaret vizesi için Suudi Arabistan’da bulunan yakınlardan davet mektubu alınmalıdır. Davet mektubu olmaması durumunda bu vizeye başvuruda bulunulamaz.
Suudi Arabistan Çalışma Vizesi
Suudi Arabistan’da çalışma yürütecek kurum ve veya kuruluşlardan alınacak davet ya da kabul mektubu üzerine başvurulabilen vize türüdür. Bu vizeye başvuruda bulunurken gerekli evrak, doküman ve belgeler için yetkili vize merkezlerinden ayrıntılı bilgi alınmalıdır. 50 yaş ve üzerindeki kişiler bu vizeden faydalanamazlar.
Suudi Arabistan Çalışma Vizesi Başvuru Şartları Nedir?
Suudi Arabistan Diplomatik Temsilciliği, 50 yaşını doldurmuş yabancı çalışanlara Suudi Arabistan Çalışma Vizesi vermemektedir. Suudi Arabistan vizesini Türkiye’den temin ederek ülkeye giriş yapan kişiler 90 gün içerisinde Suudi Arabistan oturum ve çalışma izni başvurularını tamamlamalıdırlar. Resmi pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile Suudi Arabistan vizesi işlemlerinden muaf tutulmuşlardır.
Suudi Arabistan Umre Vizesi
Suudi Arabistan Umre vizesinin süresi 30 gündür. Suudi Arabistan yeni düzenlemeler yaparak Umre ziyaretinde bulunan kişiler için Umre turizm programı hazırlamıştır. Söz konusu programın amacı kutsal amaçlarla ülkeyi ziyaret eden kişilere ülkede daha fazla konaklayabilme, müslümanlar için kutsal, tarihi mekanları gezebilme olanağı tanımıştır. Umre’ye belirli bir tarihte seyahat zorunluluğu yoktur. 1.dereceden erkek akrabası refakat etmeyen 35 yaş altındaki kadınların Suudi Arabistan’a girişi yasaktır.
Suudi Arabistan Hac-Umre Vizesi
Suudi Arabistan’a dini vecibelerini yerine getirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları umuma mahsus (bordo), diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlardan herhangi birine sahiplerse bu vizeye başvuruda bulunabilirler. Bu vizenin geçerlilik süresi 30 gündür.
Suudi Arabistan Vize Başvuru Şartları Nelerdir?
- Suudi Arabistan’a gitmek isteyen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı pasaport türüne bakılmaksızın vizeye tabidir. Yalnızca Suudi Arabistan’a resmi görevler için giden yetkililerden vize ücreti talep edilmemektedir.
- Suudi Arabistan’a seyahatini tarih olarak planlayan kişiler turistik, ticari, hac-umre, çalışma veya aile ziyareti vizesinden hangisi olursa olsun 15 iş günü öncesinden başvuru yapmak durumundadır.
- Kısa süreli vizelere başvuruda bulunmak isteyen kişiler, Suudi Arabistan Türkiye dış temsilciliğinin yetki verdiği seyahat acenteleri vasıtasıyla başvurularını yapabilirler.
- Suudi Arabistan turistik vizesine başvuruda bulunmak isteyen kişiler ise doğrudan konsolosluk makamlarına müracaat edebilirler.
- Suudi Arabistan vize başvurularını pazartesi ve perşembe günleri 09.00 ila 15.00 arasında yapılabilmektedir. Cuma günleri vize başvuru işlemleri kabul edilmemektedir.
- 45 yaş altındaki bekar bayanlar Suudi Arabistan vize işlemlerine bireysel olarak başvuruda bulunamazlar.
- Suudi Arabistan vize başvuru formaları Türkçe ve İngilizce olmak üzere her iki dilde de doldurulmalıdır.
S.ARABİSTAN TİCARİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
- Davetiye fotokopisi (Davetiyeyi gönderen Arap şirketi ile Türkiye’de davetiyeyi kullanacak şirketinin faaliyet alanları uygun olmalıdır)
- Şehadetname fotokpisi (Davetiye Gönderen Arap Şirketinin Ticari Sicil Belgesi rakam-ı sicil )
- Pasaport Aslı ( Pasaportun 1 yıl geçerlilik suresi ve karşılıklı 2 boş sayfası olmalıdır).
- Pasaport renkli fotokopisi (A4 Formatında ve 1 adet resim pasaport fotokopisi üzerine tutturulacaktır)
- 2 adet fotoğraf (Biyometrik zemin beyaz 4×6 ebatlarında olmalıdır)
- Vize Başvuru Formu ( Form bilgisayarda doldurulmalıdır. Başvuru sahibi tarafından imzalanacak ve kurumu tarafından kaşelenmelidir. El ile doldurulması halinde kurumumuz bilgisayar ortamına geçilecektir.
- Başvuru dilekçesi İngilizce Yazılmalıdır (Şirket Antetli kağıdına S. Arabistan İstanbul Konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmalıdır. Dilekçedeki ünvanla davetiyedeki ünvan aynı olmalıdır (İstanbul dışında faaliyet gösteren firmalar dilekçelerini bağlı bulundukları Ticaret odasından İngilizce onaylattıktan sonra il valiliğinden Türkçe onaylatacaklardır. Akabinde aynı dilekçenin İstanbul İl valiliğinden onaylatılması gereklidir.(İstanbul valiliği onay işlemini Koçak Vize yaptırmaktadır.) İstanbul içerisinde faaliyet gösteren Şirketler dilekçelerini İstanbul Ticaret Odasına ingilizce olarak onaylatmaları yeterlidir.
- Şirket Evrakları (faaliyet belgesi İngilizce aslı, sicil gazetesi fotokopisi , imza sirküleri fotokopisi, vergi levhası fotokopisi)
- işe giriş bidirgesi ve Maaş Bordrosu (Maaş bordrosu şirket çalışanlar için 4 aylık olmalıdır. SGK işe giriş ve maaş bordroları şirket tarafından
kaşe ve imza yapılmalidir. Şirket imza sirkülerinde ve sicil gazetesinde ismi geçen Şirket ortakları ile yöneticileri için gerek yoktur. - Diploma fotokopisi ( Şirket danışmanları , Proje müdürleri , İş geliştirme müdürleri için Üniversite diploması zorunludur. Diğer kişiler ise mezun oldukları okul diplomalarını ekleyebilirler)
- Kimlik fotokopisi renkli (A4 formatında olacaktır)
LÜTFEN DİKKAT
1- Vize ücreti iade edilmez.
2- Türkiye’de oturma izni olmayanların başvuruları kabul edilmeyebilir.
3- Başvurunuzun değerlendirilmesi için bir görüşmeye gelmeniz gerekebilir.
4- Lütfen yukarıda belirtilen maddelere ek olarak başka belgeler de getirmeniz istenebileceğini biliniz.
Suudi Arabistan Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
- Çipli pasaport (en az bir yıl geçerliliği olan ve boş sayfaları olan pasaportlar kabul edilir. Eski pasaportlar ile vize alınamaz.)
- 2 adet biyometrik fotoğraf (arka fonu beyaz olmalı)
- Suudi Arabistan vize başvuru formu (eksiksiz ve okunaklı olmalı, seyahat planını destekleyen evraklarla bütünlük göstermeli.)
- Kimlik fotokopisi (T.C kimlik numarası okunaklı olmalı)
- Suudi Arabistan gelen aile, arkadaş ziyareti veya ticari davetiye
- Ulaşım ile ilgili dokümanlar (uçak, otel, otobüs vs. biletleri veya rezervasyonları)
- Vize talep dilekçe detayları (sigortalı olarak çalışanlar çalışmakta olunan veya ortağı ya da tek yetkilisi oldukları şirketten antetli kâğıda Suudi Arabistan Konsolosluğu’na hitaben İngilizce yazılmış şirket kaşeli ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçenin aslı)
- Yurt dışı seyahat sağlık sigortası (en az 30.000 Euro olmalı ve ülkeye seyahatten bir gün önce ve bir gün sonrasını kapsamalıdır.)
- Banka Hesabı (vize başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış olan ve son 6 ayı kapsayan hesap hareketleri özeti)
- İş yeri evrakları (İşverenler ve çalışanların hazırlamak zorunda olduğu evraklar: vergi levhası, oda faaliyet belgesi, imza sirküleri, Ticaret Sicil Resmî Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adres, unvan ve faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari Sicil Gazetesi’nin fotokopisi)
- İş yeri belgeleri (çalışanlardan talep edilen son döneme ait barkodlu vergi levhası, şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumlardan alınmış son 3 ayı kapsayan kaşeli ve ıslak imzalı faaliyet belgesi, iş yeri müdürünün noterden onaylanmış İmza sirküleri fotokopisi, çalışılan şirketin bilgilerini kapsayan ticari sicil gazetesi fotokopisi, muhasebeciden alınmış veya SGK Genel Müdürlüğü’nden alınmış barkodlu SGK işe giriş bildirgesi, e devletten alınmış barkodlu SGK4A hizmet dökümü, başvurudan önceki son 3 ayı kapsayan aya ait şirket yetkilisi tarafından imzalanış ıslak kaşeli imzalı maaş bordoları
- Çiftçiler için ziraat odalarından son 3 ay içerisinde alınmış çiftçilik belgesi, ziraat odalarından alınmış mesleki onay belgesi ve kapasite raporu belgesi, e-devletten barkodlu SGK tescil ve hizmet dökümü, tapu fotokopileri var ise araç ruhsatları
- Faiz geliri sağlayanlar için bankadan 6 aylık kaşeli imzalı vadeli hesap ekstresi faizlerin yattığını gösteren ve bankanın imza sirküleri. Kira geliri var ise kiraların bankaya yattığını gösteren 6 aylık kaşeli imzalı banka ekstresi ve ekstreyi imzalayan memurların imza sirküleri fotokopisi, tapu fotokopileri ve araç ruhsatları
[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Pasaportunda İsrail vizesi olan kişiler Suudi Arabistan Konsolosluğu’ndan vize alamamaktadır. Suudi Arabistan Konsolosluğu 35 yaş altı bekar kadınların da vize başvurularını kabul etmemektedir. Bu ülkeye ticari amaçlı seyahat etmek isteyen 35 yaşından küçük kadınlar, seyahat edebilmek için Dış İşleri Bakanlığı’ndan davetiye almalıdır. Bu kişiler eşlerinin ya da aralarında kan bağı bulunan akrabalarının refakati şartıyla vize alabilirler. [/box]
[box type=”error” align=”” class=”” width=””]
Suudi Arabistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Suudi Arabistan vizesi için gerekli evraklar çalışanlar, şirket sahipleri, emekli ve öğrenciler için gerekli belgeler uzman personelimiz desteğe hazır.
İŞVERENLER için ;
- Pasaport
- Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi ( İngilizce)
- Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
- Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
- Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
- İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C Kimlik Numarası Yazılı)
- Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
- 2 Adet Biometrik Fotoğraf (Yeni Çekilmiş, Arka Fonu Beyaz Olacak)
- SGK Hizmet Dökümü
- Firmadan Alınacak Davetiye Yazısı ( Dış İşleri Bakanlığından veya Ticaret Odasından Onaylı Olacak)
- Davetiye Gönderecek Olan Firmadan Alınmış Ticaret Sicil Gazetesi ( Şahadet Tescil Şerikeh )
ÇALIŞANLAR için ;
- Pasaport (Bir Yıl Geçerliliği Olacak)
- Şirketin İmza Yetkilisi Tarafından Kaşeli ve İmzalı Olarak Düzenlenmiş Vize Talep Dilekçesi (İşveren yazısı, İngilizce Olarak Düzenlenecek)
- Firmadan Alınacak Davetiye Yazısı ( Dış İşleri Bakanlığından veya Ticaret Odasından Onaylı Olacak)
- Davetiye Gönderecek Olan Firmadan Alınmış Ticaret Sicil Gazetesi ( Şahadet Tescil Şerikeh )
- SGK İşe Giriş Belgesi ve SGK Hizmet Dökümü ( Vize İçin Başvuran Kişinin Son Çalıştığı Yerde, Çalışma Süresi 1 Yılı Aşmaması Durumunda Önceki İş Yerinden İşe Giriş Belgesi Talep Edilmelidir.)
- Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı
- Orijinal Faaliyet Belgesi (Son Üç Ay Tarihli)
- Vergi Levhası Kopyası (Son Dönem)
- Resmi Gazete İlanı Kopyası (Ticaret Sicil Gazetesi)
- İmza Sirküleri Kopyası (Süresi Geçmemiş)
- 2 Adet Biometrik Fotoğraf
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi ( T.C Kimlik Numarası Yazılı
DİKKAT!
Suudi Arabistan vizesi davetiye olmadan verilmemektedir. Davetiye, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından alınmaktadır. Eğer bir davetiyeniz varsa doğruluğunu kontrol etmek için info@kocakvize.com hesabımıza davetiye görüntülerini mail olarak atabilirsiniz.
Suudi Arabistan tek girişli, çift girişli ya da çok girişli vize başvurularınız ile başvuru için sunacağınız davetiye özellikleri birbiriyle bağlantılıdır. Suudi Arabistan vize başvurunuz için sunmanız gereken davetiye özelliklerini temsilcilerimizi arayarak öğrenebilirsiniz.
Vize başvurularından bölge farkı vardır. Ancak bölge farkı şu şekildedir: Davetiye hangi temsilciliğe gelmişse Suudi Arabistan vize başvurusu ilgili konsolosluk ya da elçiliğe yapılmalıdır.
Suudi Arabistan Çalışma vizesi için konsolosluğun anlaşması bulunan hastanelerden sağlık raporu alınması zorunludur.
Suudi Arabistan vizesi için dilekçe İngilizce yazılmalı ve bağlı bulunulan ticaret odasından onaylatılmalıdır. İstanbul dışındaki ticaret odasına bağlı başvuru sahipleri, dilekçelerini ticaret odasına onaylatmalarına ek olarak il valiliğinden de onaylatmalıdır.
[/box]
Randevu Nasıl Alınır?
Tüm pasaport sahiplerinin vizeye tabi olduğu Suudi Arabistan için vize başvuruları birtakım prosedürler içerir. Turistik vize vermeyen ülke diğer tüm vize türleri için başvuruları Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ve seyahat acenteleri ile yapılabilir. Bireysel başvurularınızı sizin adınıza yetkili kişilerin yaptığı bu süreçte anlaşmalı firmanız üzerinden danışmanınız ile süreci takip edebilirsiniz.
Vize İşlemleri ve Takibi
- Suudi Arabistan vize başvuruları esnasında dikkat edilmesi gereken ilk konu hangi vize türüne başvurulacağıdır.
- Kişisel vize başvurularını kabul etmeyen Suudi Arabistan için en yakın yetkili acenteye giderek seyahatinizin amacına uygun olan vize türleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
- Hangi vize türüne başvuracağınızı belirlemenin ardından sizden istenen tüm evrakları güncel ve eksiksiz bir şekilde tamamlayarak vize başvuru merkezi veya seyahat acentesi danışmanınıza teslim ederek adınıza vize başvurusu yapması için yetki verebilirsiniz.
- Adınıza yapılacak olan vize başvuru adımlarını ve sonucunu yine danışmanınız ile birlikte takip edebilirsiniz.
Suudi Arabistan Vize Ücreti Ne Kadar?
Suudi Arabistan vize başvuru ücretleri vize türlerine ve Suudi Arabistan’da kalış sürelerine göre değişiklik göstermektedir. Bu durum aynı zamanda dövizdeki kur dalgalanmaları nedeniyle de farklılaşabilir. Başvurulacak vize türü ile ilgili Suudi Arabistan’ın yetki verdiği acentelerden vizelere dair güncel ücret bilgilerini edinebilirsiniz.
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Suudi Arabistan başkonsolosluğuna yapılacak olan eksiksiz evrak teslimi ile 3 ila 5 iş günü arasında vize başvuruları sonuçlanmaktadır. Konsolosluğun yoğunluğuna göre değişiklik gösteren bu süreç resmî tatiller gibi zamanlarda bir miktar daha uzayabilmektedir.
Başvuru Merkezleri
Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği
Adres: Turan Emeksiz Sokak No:6 Gaziosmanpaşa ANKARA
Telefon: (0312) 468 55 42
Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Batman, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Mersin, Iğdır, Karabük, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak
İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu
Adres: Konaklar Mahallesi Çamlık Caddesi Akasyalı Sokak No:6 34330 Beşiktaş İSTANBUL
Telefon: (0212) 281 91 40
Yetki Alanı: Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Bursa, Balıkesir, Lüleburgaz, İzmit, Yalova, Bilecik ve Sakarya gibi İstanbul çevre illeri yetki alanı dahilindedir.
İzmir Suudi Arabistan Başkonsolosluğu
Adres: Cumhuriyet Bulvarı Mayıs Merkezi No:123 / 33-34 Alsancak İZMİR
Telefon: (232) 970 02 89
Yetki Alanı: İzmir ve çevre iller
Sorular ve Cevaplar
Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Suudi Arabistan başkonsolosluğuna yapılacak olan eksiksiz evrak teslimi ile 3 ila 5 iş günü arasında vize başvuruları sonuçlanmaktadır. Konsolosluğun yoğunluğuna göre değişiklik gösteren bu süreç resmî tatiller gibi zamanlarda bir miktar daha uzayabilmektedir.
Suudi Arabistan Hac-Umre Vizesi
Suudi Arabistan’a dini vecibelerini yerine getirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları umuma mahsus (bordo), diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlardan herhangi birine sahiplerse bu vizeye başvuruda bulunabilirler. Bu vizenin geçerlilik süresi 30 gündür.
Suudi Arabistan’ın Vize İstediği / İstemediği Ülkeler
Suudi Arabistan sadece 4 ülkenin vatandaşlarına vizesiz seyahat edebilme hakkı tanımaktadır. Suudi Arabistan’a vizesiz seyahat edebilen ülkeler şunlardır;
- Bahreyn
- Kuveyt
- Umman
- Birleşik Arap Emirlikleri
Suudi Arabistan’ın Varışta vize ya da e-vize uyguladığı ülkeler ise şunlardır;
Suudi Arabistan E-vize
E-Vize sistemi ile dünyanın herhangi bir yerinden online olarak vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı 49 ülkenin vatandaşları için e-vize başvuru uygulamasını başlatmıştır. Bu vize türü ile seyahat eden kimseler tatil amacıyla ülkeye giriş yapabilir ve Suudi Arabistan’da 90 güne kadar kalabilirler.
Suudi Arabistan Turist e-Vizesi Başvuru
Suudi Arabistan Turist e-Vizesi başvuru süreci çok basittir, işlemin tamamlanması 30 dakikadan az sürer ve %100 çevrim içi olarak yapılır. Başvuru kabul edildiği zaman başvurucu, varış üzerine göçmenlik memurlarına gösterilmesi zorunlu olan elektronik bir vize alacaktır.
Müslümanlar için: hacılar SADECE Hac sezonu dışında Umre için turist e-Vizesi ile seyahat edebilirler.
Tüm vizeler için tıklayınız
Suudi Arabistan vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Bir yanıt yazın